PAIKKO-asiantuntijakoulutus

Kehitätkö osaamisen tunnistamista omassa organisaatiossasi? Oletko mukana osaamisen tunnistamisen verkostoissa? Pohditko oppimisympäristöjen tunnistamiseen liittyviä kysymyksiä myös laajemmin? Oletko kiinnostunut oppilaitosten kanssa tehtävästä yhteistyöstä ja kehittämistoiminnasta laajemminkin?

Saat kattavan asiantuntemuksen oppimisympäristöjen tunnistamiseen, PAIKKO-toiminnan käynnistämisvaiheen tukemiseen ja alueellisen verkostotoiminnan ja/tai oman organisaation PAIKKO-toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen.

PAIKKO-asiantuntijakoulutusta toteutetaan kerran vuodessa yleensä kevätkaudella. Hakuajoista ilmoitetaan käyttäjille uutiskirjeissä. Tavallisesti hakuaika on marras-joulukuussa. Koulutusryhmän maksimikoko on 12.

Koulutuksen sisältö:

  • PAIKKO-toiminnan perusteet/orientaatio, TEAMS 2 t, Tapaamisessa sovitaan koulutuksen aikataulusta
  • osaamisperusteisuus ja ammatillinen koulutus TEAMS 4 t
  • oppimisympäristön tunnistamisesta TEAMS 4 t
  • oppimisympäristön tunnistaminen käytännössä TEAMS/oppimisympäristön tunnistamiskäynti 2 t
  • konsultatiivinen tuki ja osaamistodistustoiminnan tukeminen TEAMS 4 t
  • PAIKKO-järjestelmän jatkuva kehittäminen, tutustuminen erilaisiin tapoihin käyttää PAIKKOa, yhteiskehittäminen ja verkostoituminen, lähipäivä

5 x teams, yksi lähipäivä ja osallistuminen oppimisympäristön tunnistamiseen käytännössä.
Noin 6 kk kokonaisuus.

Koulutukseen voit hakeutua lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksesi sähköpostilla PAIKKO-tiimille. Jos joudumme valitsemaan osallistujia, olisi hyvä, että hakemuksessasi perustelisit, miksi juuri sinä haluat päästä mukaan koulutukseen.

Vuoden 2024 PAIKKO-asiantuntijat valmistuivat toukokuussa.

PAIKKO-asiantuntijat

PAIKKO-asiantuntijat voivat toimia oman työnsä ohella tukena oppimisympäristöjen tunnistamisessa ja PAIKKO-toiminnassa. Koulutettuja asiantuntijoita on jo yli 80.

Asiantuntijaverkoston toiminta

Asiantuntijaverkostossa toimiville järjestetään nettitreffejä, joissa keskustellaan PAIKKO-toimintaan ja yleisemmin opinnollistamiseen liittyvistä ajankohtaisista aiheista. Nettitreffejä on noin 3-5 kertaa vuosittain riippuen siitä, millaisia toiminnan kehittämistarpeita on näköpiirissä.
Syksyn 2024 nettitreffit ma 16.9. ja ma 18.11. klo 14:00.

Asiantuntijaverkosto kokoontuu yleensä kerran vuodessa lähitapaamiseen, jossa yhteiskehittäminen jatkuu. Verkostotapaamisesta tiedotetaan verkostolle erikseen.