Kuinka paljon opinnollistaminen maksaa?

Meiltä toisinaan kysytään, miksi perimme lisenssimaksua ja jotkut toimijat empivät lisenssin maksamista. Julkaisemmekin tässä helpon laskurin, jonka avulla opinnollistamisen kustannuksia voi vertailla. Vaihtoehdot tässä laskurissa ovat:

  • alusta lähtien itsenäisenä työnä tehty opinnollistaminen tai
  • PAIKKOmalli.

Täysin opinnollistamatta jättäminen ei enää amisreformin jälkeen ole realistinen vaihtoehto yhdellekään työpajalle. Ammatillisen koulutuksen ensi vuonna voimaan tuleva rahoitusmalli kannustaa oppilaitoksia hyödyntämään muualla hankittua osaamista, koska ne saavat osan rahoituksesta opintosuoritusten perusteella. Tunnistetut oppimisympäristöt ovat pajoille tärkeä kilpailuvaltti.

Laskuri perustuu omaan opinnollistamistyöhönne kuluvaan työaikaan ja sen kustannuksiin. Siihen voitte syöttää yhden henkilötyöpäivän taloudellisen kustannuksen sekä tunnistettavien oppimisympäristöjen määrän. Laskuri antaa tietojen jälkeen vertailutiedot vaihtoehdoista.

PAIKKOjärjestelmäkään ei ole tipahtanut ilmaiseksi taivaasta, vaan sitä on kehitetty yli 7 vuoden ajan ja sen eteen on tehty hanketyötä yli 870 000 euron edestä (kaksi ESR-hanketta ja Aluehallintovirastojen avustukset). Kehittämistä on tehty yhteistyössä eri alojen toimijoiden kanssa (mm. Valtakunnallinen työpajayhdistys, ammatilliset oppilaitokset, yksittäiset työpajat, järjestöt ja yritykset). PAIKKOjärjestelmän saatte käyttöönne edullisella lisenssimaksulla. Lisätietoja liittymisestä löydät tästä linkistä.