PAIKKO-osaamistodistuksia voidaan kirjoittaa vain tunnistetuista oppimisympäristöistä. Tämä takaa jokaisen PAIKKO-osaamistodistuksen luotettavuuden.

Oppimisympäristön tunnistamisessa käytetään apuna helppokäyttöistä Omat Oppimisympäristöt -palvelua. Palvelun avulla kuvataan oppimisympäristö ja valitaan ne tutkinnon osat ja ammattitaitovaatimukset, jotka vastaavat toteutetun toiminnan sisältöä. Tunnistaminen tehdään työpaikalla yhteistyössä PAIKKOasiantuntijan tai oppilaitoksen kanssa.

PAIKKOjärjestelmä sisältää 24 ammatillisen perustutkinnon sisällöt. Lisäksi voidaan tunnistaa tutkintokoulutukseen valmentavan koulutuksen (TUVA) osat, työhön ja itsenäiseen elämään valmentavan koulutuksen (TELMA) osat sekä yhteiset tutkinnon osat.

Valmis raporttiluonnos siirretään julkaistavaksi PAIKKOtiimiin, joka julkaisee valmiit oppimisympäristön tunnistamisraportit tarkastuksen jälkeen tällä sivustolla. Raportit ovat lähtökohtaisesti aina julkisia, ja niitä voidaan hakea kunnan, organisaation tai tutkinnon perusteella.

Liity mukaan!