Täyden 10 juhlat valmennuksen yhteistyönä

Marraskuun viimeinen päivä juhlittiin PAIKKOa ja sen kymmenvuotista taivalta osaamisen tunnistamisen parissa. Iltapäivän juhlapaikaksi valikoitui Könkkölän tila ja sen upea juhlasali.

Juhlien järjestelyihin PAIKKOtiimi sai työkaverikseen Nuorten Taidetyöpajan Taito-tiimistä kootun työryhmän. Nuoret osallistuivat aktiivisesti juhlan suunnitteluun, valmisteluihin ja toteutukseen. Idea yhteistyöstä pulpahti ilmoille jo kevään Nuori2022 tapahtumassa Jyväskylässä.

Green Care-keskus Könkkölä on tunnistettu PAIKKO-oppimisympäristö, joka hyödyntää monipuolisesti luonto- ja eläinavusteisia menetelmiä. Könkkölässä ammatilliset tavoitteet nidotaan osaksi työvalmennusta. Könkkölän valmentautujat loihtivat näyttävät pöytäkoristeet luonnonmateriaaleista. Ja vuodenaikaan sopivasti niihin yhdistettiin myös valoketjuja luomaan tunnelmaa.
Juhlan teemaa pöydissä täydensivät PAIKKOpinssit. Pinssit ja meidän rollup ovat myös pajatyötä. Pinssit tehdään Laukaan Vattipajalla Mediapaja Pikselin toimesta ja rollup-vuota tulostettiin Hankasalmella nuorten mediapaja Taitotuvalla.

Juhlapuheen tilaisuudessa piti Janne Kalliokulju. Hän kertoi vaikuttavasti oman urapolkunsa vaiheista ja upeasta etenemisestä kohti unelma-ammattia, valmistumisesta ja tulevista jatko-opintosuunnitelmistaan. Puheessaan Janne nosti esiin PAIKKO-osaamistodistusten merkityksen ja sen, että positiivinen palaute omasta osaamisesta on erittäin tärkeää.
Keuruun työllisyyspäällikkö Erja Ikkala kertoi juhlaväelle monivuotisesta yhteistyöstä PAIKKOn kanssa. Järjestelmällinen osaamisen tunnistaminen ja osaamistodistusten kirjoittaminen on siivittänyt ihmisten etenemistä opintoihin ja työelämään.

Kuva: Marjukka Hujanen

Kahvipöydän näyttävät, raikkaat PAIKKOkakut leivottiin tuttuun tapaan Kahvila Kiskon toimesta. Saimme heiltä myös lainaksi kahvitukseen tarvittavat astiat. Kahvila Kisko on Jyväskylän Veturitallien nuorisotilan kahvila ja tunnistettu oppimisoppimisympäristö eli myös siellä kirjoitetaan osaamistodistuksia!

Kahvittelun lomassa saimme nauttia Essin ja Maurin lumoavasta musiikkiesityksestä. Essi esitti kolme säveltämäänsä ja sanoittamaansa laulua, jotka hän säesti Mauri-ukulelen sävelin. Oheisesta linkistä pääset tutustumaan Essin musiikkiin tarkemmin https://soundcloud.com/uudelleensyntymahumala

Juhlatilan koristeeksi tuotiin Seppälän Prisman 50-vuotisjuhlan ilmapallot. PAIKKOtiimin Tuija kysyi kauppareissullaan, että miten myymälä aikoo kierrättää koristeena olleet ilmapallot. Ja kun kierrätysideaa ei ollut lainkaan olemassa, pelasti hän pallot juhlimaan Könkkölään. Vihreät ja valkoiset pallot sopivat hyvin juhlan värimaailmaan ja luku viisi vaan tuunattiin ykköseksi, jotta saimme 10.
Tilaisuudessa pelattiin myös bingoa ja palkintona oli, kuinkas muutenkaan, makoisia ”paikkopalloja” eli vihreitä kuulia.

Perinteiseen tyyliin PAIKKO kiitti yhteistyötahoja ja tällä kertaa PAIKKOdiplomilla palkittiin:
Janne Kalliokulju – tilaisuuden juhlapuhujana
Essi Saarikoski ja Mauri – ihanasta musiikista juhlassa
Petra Ranta, Kisälli-oppisopimuspilotti – uusien menettelytapojen kehittäminen työllisyyspalveluissa Nuorten Ystävät ry, Mahis, Jyväskylä – nopein Omat oppimisympäristöt -palvelun testaaja
OK-hanke – kainuulaisten oppimisympäristöjen laaja tunnistaminen PAIKKOmenetelmällä
Työpaja Tuuma, Lohja – PAIKKO-oivallukset ja omien kokemusten jakaminen verkostoissa

Iltapäivän kahvitilaisuuden jälkeen kokoonnuimme yhteiseen illanviettoon hyvän ruoan äärelle Jyväskylän keskustaan Bella Roma -ravintolaan.

Kiitos kaikille juhlassa mukana olleille, suunnitteluun + valmisteluun osallistuneille ja jokaiselle yhteistyökumppanille sekä PAIKKOkäyttäjälle.

Yhteistyö vahvistuu edelleen, kun jatkamme seuraavalle kymmenvuotistaipaleelle tekemään näkymätöntä osaamista näkyväksi.